Meld u hier aan op onze Digitale Nieuwsbrief!
Referenties

Coaching

Rigardus als coach

Een Afrikaans spreekwoord zegt: 'Wie snel wil reizen, reist alleen; wie ver wil komen, reist met anderen'. Reizigers die ver willen komen, kunnen bij Rigardus terecht voor coachinsgesprekken. Individueel of in groepen.

Jan Ruigrok:
"Als coach zie ik mezelf als sherpa die een deel van de reis met de bergbeklimmer optrekt. De sherpa kent de route en wijst de klimmer op risico's. Beiden weten dat de klimmer zijn eigen bergen heeft te beklimmen. De sherpa staat hem daarbij terzijde. Niet meer en niet minder.

Met mensen die ik coach zoek ik naar wat ze in huis hebben om zich staande te houden. Die krachten te ontdekken en te versterken, geeft voldoening. Natuurlijk kijken we ook naar blokkades die zich voordoen. Iedereen sjouwt plunjezakken met ervaringen, kennis en overlevingsmechanismen met zich mee. Het is goed op zijn tijd de bagage onder de loep te nemen en te kijken hoe je die optimaal kunt benutten. En op zijn tijd wat overbodig spul op te ruimen….

Humor en verwarring, of provocatieve coaching, zet ik graag in om je op een andere manier naar jezelf te laten kijken. Een goede lach helpt m de ernst, de betrekkelijkheid en de schoonheid van alles te blijven zien.

Voor mij is het belangrijk te kijken naar wat je van vorige generaties hebt meegekregen; hoe die je kunnen steunen of je soms danig in de weg zitten. Hoe kies je voor je zelf met respect aan wie je voor gingen?

Herstelgesprekken voer ik regelmatig in situaties waar de zaken zijn misgelopen en waar mensen willen onderzoeken of mogelijk is weer op een aanvaardbare manier verder te kunnen. Soms leid ik gesprekken met twee personen, soms conferenties waarin tot 30 deelnemers deelnemen."

Als je een uitgebreider beeld wilt krijgen van Jan Ruigrok als coach, lees dan dit interview (PDF) dat René Knip en Carla Droogh maakten voor het Vakblad voor Contextuele Hulpverlening.

Rigardus is aangesloten bij de Ethische Kring (www.ethischekring.nl). Wanneer je wilt weten of Rigardus iets voor je kan betekenen, neem dan contact op met jan Ruigrok.